Esittelyssä Maalaispysäkki Arola

Maalaispysäkki Arola on aluehallintoviraston hyväksymä kotieläinpiha. Pysäkillä voit poiketa ympäri vuoden tervehtimään eläimiä, tai tutustumaan tilaan, ja sen sisältämiin palveluihin joko tilauksesta, tai aukioloaikojen puitteissa. Arolan pihapiiristä löydät eläinten lisäksi myös kesäkahvila Puojin, käsityömyymälä Siilon, kodan ja laavun, joten nähtävää ja koettavaa pihapiiristä löytyy kaikille!

Tilamme sijaitsee vain alle kymmenen kilometrin päässä Rukatunturilta heti valtatie viiden läheisyydessä, joten tilallemme on helppo saapua.

Eläintenpidon lisäksi valmistamme käsityönä aina keruusta lähtien etikettien viimeistelemiseen asti jatkojalosteita villeistä luonnontuotteista, sekä kotimaisista viljellyistä kasviksista ja yrteistä.

Lisäksi palveluihimme kuuluu poimijakoulutukset, joista ilmoitamme erikseen. Koulutetut poimijat ovat ensisijaisessa asemassa, kun ostamme raaka-aineita.

Mikäli sinulla on mielessäsi tuote, jota haluat kehittää, autamme myös tässä.

Viljelemme pienimuotoisesti luonnonkasveja ja yrttejä. Tilalla toimii myös yhdistyksemme Arola ry, jonka tarkoituksena on perustaa perinnebiotooppeja Pohjois-Kuusamon alueelle, ja näin entisöidä maisemia.

Lue alta lisää meidän monipuolisesta maatilastamme!

Arolan kotieläinpiha

Meiltä löydät elämäniloisia eläimiä elämässä heille lajityypillistä elämää. Meille tärkeää on, että jokainen eläin saa toteuttaa itseään tilavissa puitteissa, ja niitä kuunnellaan. Et tule löytämään täältä kymmenittäin eri eläinlajeja, vaan muutamia sosiaalisia, ja kontaktia ottavia karvaisia kavereita jotka saavat yksilöllistä hoitoa ja huolenpitoa.

Lue lisää ja tutustu eläimiimme

Kesäkahvila Puoji ja Käsityömyymälä Siilo

Arolan pihapiirissä sijaitsee hurmaava ja idyllinen kesäkahvila ja tilamyymälä Puoji, jossa pääset kokemaan aitoa maalaistunnelmaa. Puojin tarjontaan kuuluvat Arolan tilan omat tuotteet, mutta myös lähialueen muiden tuottajien upeita antimia.

Siilosta löydät käsityömyymälän, jossa niin ikään on lähialueen käsityöläisten sekä Arolan omaa tuotantoa.

Tutustu paremmin Puojiin ja Siiloon

Maalaispysäkki Arolan tilan omat Arolasta -tuotteet, jotka ovat valmistettu keruusta lähtien, keittiön kautta, aina pakkaamiseen ja etiketteihin asti käsityönä twistaten meidän ihania villiyrttejä, sekä puutarhan anteja aina marjoista juureksiin.

Tutustu lähemmin Arolasta -tuotteisiin

Palvelut ja hinnasto

Palveluihimme kuuluu kotieläinpihan tilavierailut niin yksittäisille vierailijoille, tai ryhmille, hevoselämykset, poimijakoulutukset ja erilaiset metsän antimiin perehdyttävät kurssit, vuohi- ja alpakkaretket sekä juuri sinulle räätälöidyt vierailut. 

Lue lisää palveluistamme

Missiomme ja Arvomme

Missiomme on tuottaa hyvää oloa, ja onnistua keräämään ympärillemme yhteistyön ryhmä, jossa jokaisen ammattitaito, ja vahvuudet tukevat toinen toistaan. Näin uskomme tuottavamme teille ne parhaimmat kokemukset.

Lue lisää tavoitteistamme sekä arvoistamme.

Maalaispysäkki Arola on yhden naisen unelma kokonaisesta elämästä ja elämäntavasta. Tämä Arola on kotini, ja olet tänne tervetullut!